Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

ΕΕ και εκλογές: Η Ελλάδα παίζει;

Μια συνηθισμένη μέρα στηις Βρυξέλλες, περιπλανιέμαι διαδυκτιακά στα ελληνικά και διεθνή media. Έχω βρει πολλά blogs από νέους ανθρώπους οι οποίοι θέλουν να μάθουν για το τι γίνεται σήμερα στην Ευρώπη και κατηγορούν τα μέσα ενημέρωσης ότι δεν παρέχουν επαρκείς πληροφορίες για τα Ευρωπαϊκά θέματα και τις εκλογές του Ιουνίου. Στη Ελλάδα αυτή τη στιγμή ο κόσμος είναι τόσο απασχολημένος με την οικονομική του ανασφάλεια, που λίγο τους απασχολούν οι εκλογές. Γενικά αυτή η στάση όμως επικρατεί εδώ και καιρό. Δεν ξέρουμε τους υρωβουλευτές μας, ούτε αν υπάρχουν άλλα κόμματα που αντιπροσωπεύουν τις απόψεις μας αυτή τη στιγμή.
Λοιπόν, η ΕΕ βρίσκεται στο πιο αημαντικό σταυροδρμόμι της επιτυχούς πορείας της. 27 μέλη, σταθερή οικονομική δομή, βασικός παίχτης στο διεθνές σύστημα. Παράλληλα με τους πολιτικούς όρους όμως, η ΕΕ και οι αντιπρόσωποί της στα κράτη-μέλη έχουν κατηγορηθεί για διαφθορά, κάτάχρηση χρημάτων και φοροδιαφυγή. Φυσικά αυτό δεν μας φαίνεται και πολύ σοκαριστικό, αφού θεωρώ ότι δεν είμαι η μόνη που πιστεύει ότι κανένας πολιτικός δεν είναι 100% διαφανής.
Το θέμα είναι όμως να μην καθόμαστε ,με σταυρωμένα χέρια. 'Εχω ξαναγράψει πως το δικαίωμα ψήφου είναι πολύ μεγάλη δύναμη για τους πολίτες. Με την ψήφο μας μπορούμε να διαμαρτυρηθούμε, όχι με την αποχή μας. Γι΄αυτό δίνω πολλά χρυσά αστέρια σ΄αυτή την παράταξη, τη Libertas, η οποία πάει κόντρα στο ρεύμα και προσπαθεί με τον τρόπο της να αφυπνίσει το κοινό και ν ατο φέρει πιο κοντά στην Ευρώπη. 
Στην Ελλάδα δεν νομίζω να ξέρουν πολλοί για τη Libertas, ή αν τη γνωρίζουν δεν θα τη συμπαθούν και πολύ. Αλλά αξίζει λίγο της προσοχής μας, γιατί πρόκειται για έναν μικροσκοπικό "παίχτη", ο οποίος όμως θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου